افزایش ارزندگی سهام با الزام بانک‌ها به رعایت نرخ سود قانونی

ابراهیم سماوی گفت: کاربرد دوم نرخ سپرده بانکی به عنوان نرخ بهره بدون ریسک در تحلیل‌های بنیادی است؛ که کاهش نرخ‌های خارج از چارچوب مصوب شده شورای پول و اعتبار، می‌تواند به کاهش نرخ تنزیل و به تبع آن افزایش ارزندگی سهام بینجامد.

به گزارش بیداربورس ابراهیم سماوی، کارشناس بازار سرمایه، در خصوص تاثیر معرفی بانک‌های متخلف در زمینه نرخ سود سپرده به هیئت انتظامی بانک‌ها، بر بازار سرمایه‏ اظهار کرد: نرخ بهره بانکی یک از ابزارهای مهم سیاست‌های پولی بانک مرکزی به حساب می‌آید و به همین منظور دولت می‌تواند اقداماتی در راستای اتخاذ سیاست‌های انقباضی و انبساطی انجام دهد.

او افزود: در ایران تمامی بانک‌ها و موسسات مالی و اعتباری موظفند نرخ سود علی‌الحساب سپرده را مطابق مصوب ابلاغی شورای پول و اعتبار رعایت کنند،‏ اما برخی از بانک‌ها و موسسات اقدام به رقابت ناسالم و تخطی از سقف مصوب ابلاغی جهت جذب منابع نقدینگی کرده‌اند.

این کارشناس بازار سرمایه گفت: نرخ سود سپرده بانکی مدت‌دار از دو منظر برای بازار سرمایه اهیمت دارد. نخست آنکه بازار پول یکی از رقبای بازار سرمایه به حساب می‌آید، از همین رو نرخ اوراق بدهی و صندوق‌های با درآمد ثابت به صورت مستقیم با نرخ سپرده بانکی قیاس می‌شود که کاهش نرخ سپرده بانکی در بانک‌های متخلف، می‌تواند بخشی از حجم نقدینگی را به سمت این ابزارهای بورسی سوق دهد.

سماوی گفت: کاربرد دیگر نرخ سپرده بانکی به عنوان نرخ بهره بدون ریسک در تحلیل‌های بنیادی است که کاهش نرخ‌های خارج از چارچوب مصوب شده شورای پول و اعتبار، می‌تواند به کاهش نرخ تنزیل و به تبع آن افزایش ارزندگی سهام بینجامد.

این کارشناس بازار سرمایه در پایان گفت: در این راستا آگاه‌سازی سرمایه‌گذران ریسک‌گریز می‌تواند بخشی از حجم نقدینگی را به سمت صندوق‌های درآمد ثابت که امکان سودآوری بیشتری نسبت به سپرده بانکی دارد را فراهم سازد.

منبع: سنا
کد خبر 21959

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 7 =